Since February 2016, thanks to the inclusion of a goat farm established in the municipality of Fregona among the contributing shareholders, The Dairy AgriCansiglio produces two cheeses with goats’ milk, called “Caciotta Caprosa” and “Caciotta Caprosetta”.
These cheeses are produced exclusively with the milk of a particular goat, called “Camosciata delle Alpi”.
The peculiarity of this goat is to be a robust and strong animal, which does not require much feeding is a great milk producer.
Goat milk is known since the time of the ancient Greeks, especially among the poorest classes who daily used it to produce cheeses and derivatives. Even Roman and Greek Doctors used Goat’s milk as a cure for various diseases because they considered the goat as a symbol of fertility and energy; according to the myth, Zeus himself was fed by the milk of a goat.
Goat milk is also a highly digestible element, and that is also why Agricansiglio wanted to add it in the production of its new “Caciotte”.
To give the opportunity to everyone to taste these new products, in all Agricansiglio stores there will be a free degustation of these delicious cheeses.
prattutto trai ceti più poveri ne ricavavano quotidianamente latte e formaggi. Persino i medici greci e romani usavano il latte di capra come panacea per diverse malattie, in quanto consideravano la capra un simbolo di fecondità e di energia; secondo il mito, Zeus stesso venne nutrito dal latte di una capra.
Inoltre il latte di capra è un elemento altamente digeribile ed è anche per questo che Agricansiglio ha voluto inserirlo nella produzione delle sue nuove caciotte.
Per dare la possibilità a tutti di gustare questi nuovi prodotti, oggi in tutti gli spacci Agricansiglio, ci sarà una degustazione gratuita di questi deliziosi formaggi.